U heeft financiële doelen in de toekomst. Om deze doelen te halen heeft u (een deel van uw) vermogen belegt. 

Iedere belegger weet dat beleggen voor de lange termijn is en dat koersschommelingen op de korte termijn regelmatig voorkomen. Zo is de recente daling van de aandelenbeurzen daarom niet ongebruikelijk. Ook eind 2018 daalden de beurzen hard tijdens de handelsoorlog tussen de VS en China en na het Brexit-referendum in 2016 waren er ook grote dalingen. Dit hoort bij het beleggen in aandelen. Vaak herstellen beurzen zich snel weer.

Ducente benadrukt dat het wel belangrijk is uw beleggingen goed te spreiden. Dit betekent voor u dat het resultaat van de Nederlandse AEX-index geen goede graadmeter is. Deze beurs beweegt over het algemeen heftiger dan wereldwijd gespreide beleggingsportefeuilles.

Het monitoren en herbalanceren van de risico’s behoort tot de belangrijkste werkzaamheden van de belegger. Veranderingen in uw persoonlijke of financiële zaken kunnen natuurlijk ook aanleiding zijn uw beleggingen te heroverwegen, maar buiten deze zaken is het meestal de emotie die de belegger regeert. Juist dan wordt u vatbaar voor de emotiecyclus van onderstaande tekening. 

Ben Ippel (Ducente): 'Hoe herkenbaar dit is hoef ik verder niet uit te leggen, evenmin dat dit gedrag niet zal leiden tot het beste beleggingsresultaat. Bij Ducente Vermogensregie snappen we de emotie bij uw vermogen en zijn we tegelijkertijd gedreven door de ratio.'

Benieuwd hoe wij dat doen? Bel voor een gratis gesprek met 06-54630818 of oriënteer u verder op deze website.