Ducente. Actueel tot uw dienst.

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de financiële wereld?

Ducente gidst u graag naar de laatste, belangrijke ontwikkelingen of geeft uitleg over zaken die 'handig' zijn om te weten ...

De onderwerpen worden regelmatig geactualiseerd.

  • Houd deze pagina daarom in de gaten.

Tot uw dienst!

 

Need To Know

RB Eindejaartips 2020

Het Register Belastingadviseurs heeft de RB Eindejaarstips 2020 gepubliceerd. Het document geeft fiscale handvatten om nog in 2020 (fiscale) voordelen te realiseren voor ondernemers, DGA’s, alsook voor particulieren.

Prinsjesdag 2020

Deze digitale special van Dukers & Baelemans staat in het teken van Prinsjesdag 2020. De special bevat maatregelen uit het Belastingplan en de fiscale wetsvoorstellen. 

Fiscalisten over Prinsjesdag voor DGA

Het kabinet wil de voorwaartse verliesverrekening in de VPB, die nu in tijd beperkt is tot zes jaar, per 1 januari 2022 verruimen naar onbeperkt in tijd.

Belastingplan 2021

Het belastingstelsel gaat veranderen. Bekijk de belangrijkste wijzigingen uit het Belastingplan 2021.

De juiste tijd voor een bedrijfsovername?

Door de maatregelen eerder dit jaar viel het even stil, de markt van bedrijfsovernames. Maar dat duurde niet lang, want al snel waren er weer kopers en verkopers.

Pensioenakkoord. Wat betekent dit?

‘Wat je ver haalt is lekker’, luidt het gezegde. En dat dit pensioenakkoord van ver moest komen, is wel duidelijk. Meer dan tien jaar heeft het geduurd. Dat het huidige pensioenstelsel niet meer toekomstbestendig is, was duidelijk. Dekkingsgraden, kortingen en rekenrente zijn te laag om nog iets fatsoenlijks uit de bus te laten komen.

Heb je al een levenstestament?

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor het opstellen van een levenstestament. In dit document leg je vast wie jouw belangen mag behartigen wanneer je dit zelf niet meer kunt.

Waarom heeft Jeroen een slecht pensioen?

Een deel van mijn taak als financieel adviseur is Jeroen begeleiden bij financiële beslissingen. Jeroen vindt het belangrijk om de juiste keuze te maken. Hij huurde al jaren een appartement. Hij vernam, net als de rest van Nederland, dat de hypotheekrente erg laag is. Een hele gunstige tijd om te kopen dus! Jeroen wilde snel handelen ...

Een schenkingsplan bespaart belasting en ergernis

Mogelijk weten uw kinderen dat zij van u vroeg of laat een erfenis zullen ontvangen. Slechts weinig ouders en kinderen bespreken dit onderwerp met elkaar. Geld blijkt vaak een beladen onderwerp te zijn. Door er tijdig met elkaar over te praten kan ergernis en belasting bespaard worden.

Nieuwe fase in wetgeving ‘lenen van de BV’

Van de internetconsultatie die de staatssecretaris van financiën heeft gehouden voor het wetsvoorstel excessief lenen van de BV is door belanghebbenden en fiscale organisatie massaal gebruik gemaakt.

Ouder worden en in je huis blijven wonen, kan dat?

Recent is er weer een nieuwe hypotheekvorm geïntroduceerd die het ouderen gemakkelijker moet maken om in de eigen woning te blijven wonen. Het is daarmee het zoveelste ‘verzilverproduct’ dat er in de markt van hypotheken wordt aangeboden.

Huwelijksvermogensrecht II

Vanaf 1 januari 2018 treedt de wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen in werking. Eén van de speerpunten van deze wet is dat enkel tijdens het huwelijk verkregen vermogen (en voorhuwelijks gezamenlijk vermogen) in de gemeenschap van goederen valt.

Huwelijksvermogensrecht

Wist u dat we nog maar sinds 1838 zoiets als ‘huwelijksvermogensrecht’ kennen? Sindsdien is wettelijk vastgelegd dat een huwelijk ‘in gemeenschap van goederen’ gesloten wordt. 

Beleggings (on)rust

U heeft financiële doelen in de toekomst. Om deze doelen te halen heeft u (een deel van uw) vermogen belegt. 

Millenials moeten het zelf doen

In financieel opzicht leven millennials in een veel onzekerder wereld dan de generatie van hun ouders. Dat betekent dat ze meer zelf moeten regelen.

Nice To Know

Zinvol beleggen

Uit de Consumentenmonitor blijkt dat veel mensen niet beleggen. Om simpelweg het vermogen in stand te houden of te laten groeien, is beleggen echter noodzakelijk geworden.

Indicatieve compensaties

Op 13 juli 2018 heeft het gerechtshof Amsterdam de schikkingsovereenkomst met Ageas (het voormalige Fortis) verbindend verklaard. Had u in de periode van 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 Fortis aandelen in bezit, dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding. Laat dit voordeel niet lopen! Het invullen van het claimformulier vinden veel mensen een lastig karwei. Ducente helpt en adviseert ook hierin.

Bitcoins

Welke gebeurtenis van honderden jaren geleden zien we nu weer? Hoe verloren mensen hun volledige kapitaal? Hoe voorkom jij dat je een verkeerde beslissing neemt met je geld?

Financieel plan

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven.

Is uw karakter van invloed op uw beleggingskeuzes?

Wat is de grootste uitdaging van de belegger? Komt dat van buiten of ligt de waarheid ergens anders? 

Sabbatical, hoe regel ik dit financieel?

Even geen dagelijkse (werk)verplichting en geen files meer. Weg uit die sleur, hoe fijn klinkt dat.